Växelriktare

Hjärtat i ett solsystem

Växelriktarens primära funktion är att omvandla likström som genereras från solpaneler till växelström som kan användas i nätet, sedan finns det olika typer av växelriktare för olika ändamål.

Den mest vanligt förekommande är en strängväxelriktare för solsystem utan optimerare och från en till flera solcellssträngar, vilket är en lösning att rekommendera om takytor är fria från kraftiga skuggningar. Växelriktare med optimerare innebär att varje solcell är individuell i ett solsystem och ligger inte samlade i en eller flera strängar, perfekt lösning för takytor som har skuggningar.

Sedan finns hybridväxelriktare som lämpar sig för kombinationer med batterilagring och laddbox.

Growatt

Growatt erbjuder en prisvärd och effektiv växelriktare och lagringssystem för solcellsprojekt.
Sedan starten 2010 har Growatt utvecklat ett omfattande servicenätverk med 14 kontor och lager över hela världen. Under åren har Growatt byggt upp sitt namn och blivit känt för sin höga servicenivå. 

Varför Growatt

Den är idealisk för bostäder och mindre kommersiella projekt och kommunicerar med tjänsten Tibber. Med en hybridväxelriktare kan du lägga till ett batterisystem till dina solpaneler där du lagrar energin tills du behöver den. Growatt-växelriktarnas prestanda kan mätas på två sätt. Du kan logga in på ditt eget konto på en webbplats eller så kan du använda en app där du kan se hur mycket energi du genererar och förbrukar i realtid.

Growatt garanti

Growatt har 10 års produktgaranti
Du kan utöka produktgarantin med upp till 20 år  mot avgift

Kompatibel med Tibber

Koppla din växelriktare från Growatt till Tibber och ta del av smarta analyser och statistik för din solproduktion. Få koll på hur mycket el du producerar och hur mycket el du förbrukar, både av din egen produktion och från elnätet.

Sungrow

Sungrow-växelriktare är lämpliga för kommersiella och bostadssolcellsinstallationer och är kända för sin enkla installation och säkerhet. Sungrow-växelriktare är utrustade med inbyggt överspänningsskydd, ett kabelsäkringssystem och gratis online övervakning. Vårt sortiment omfattar enfas-, trippelfas- och hybridomvandlare för kommersiellt bruk eller bostadsbruk.

En säker växelriktare

 LVRT-systemet förbättrar växelriktarnas stabilitet vid strömavbrott genom att överföra reaktiv effekt till elnätet. Islanding Protection förhindrar skador på människor och produkter eftersom det vid blixtnedslag säkerställer att ingen genererad kraft riktas genom solcellssystemet. SPD skyddar växelriktaren från blixtnedslag.

Sungrow garanti

 Sungrow har 10 års produktgaranti

Solplanet

Varumärket är en del av AISWEI, som har tillverkat växelriktare för solpaneler sedan 2007. AISWEI, tidigare även känt som det kinesiska dotterbolaget till SMA, har framgångsrikt tillverkat högkvalitativa och pålitliga produkter för kända varumärken som SMA och Zeversolar

Varför Solplanet

Den är idealisk för mindre och medelstora bostäder med upp till max tre strängar fördelat på max tre takytor. Den är oerhört prisvärd, tillförlitlig och användarvänlig där våra kunder uppskattar produktens höga prestanda och det låga ljudet som är knappt hörbart. 

Den är enkel att installera och via APP följer man solsystemets produktion helt gratis.

Så ställs inga högre krav än en stabilt fungerande strängväxelriktare så är Solplanet ett väldigt prisvärt alterantiv.

Solplanet garanti

Solplanet har 10 års produktgaranti

Solaredge

 SolarEdge växelriktare och effektoptimerare är kända för sin kvalitet och produktivitet. SolarEdge-produkterna är lämpliga för kommersiella installationer och bostadsinstallationer.

Det som skiljer SolarEdge från andra leverantörer är att de inte tillverkar konventionella strängväxelriktare, utan ”intelligenta växelriktarsystem,” som använder effektoptimerare för att maximera elproduktionen per enskild solcell.

Optimal prestanda för alla solceller

Effektoptimeraren ser till att alla paneler i en sträng fungerar optimalt. Även när en inte fungerar så bra som den borde, till exempel på grund av skugga eller smuts. Detta förhindrar effektförlust. Dessutom erbjuder SolarEdge en Set App för att övervaka effektoptimerarnas prestanda. Appen visar i realtid vilka solceller som fungerar mindre bra. På så sätt kan kunden reagera omedelbart och fortsätta generera optimal solenergi. 

Solaredge garanti

Solaredge har 10 – 12 års produktgaranti
Du kan utöka produktgarantin med upp till 25 år  mot avgift.

Effektoptimerare har upp till 25 års produktionsgaranti beroende på modell.

Vi erbjuder även andra varumärken

Dock råder det fortfarande leveransproblem av växelriktare där trenden visar att dom flesta tillverkarna börjar att komma i fas under kvartal 1 och 2 / 2023