Våra kunder och uppdrag är vår drivkraft och motivation varje dag...

Vi lägger tyngden på Care i vårt företagsnamn där vi alltid ska vara engagerade och vara professionellt noggranna om våra kunders behov inom Solenergi.

Per Östergren

Projektansvarig

Vi står även för att våra anställda och inhyrd kompetens håller högsta kvalitet med både erfarenhet, dokumenterad utbildning samt certifieringar. Du som kund och uppdragsgivare ska alltid vara trygg när vi anlitas med fokus på  säkerhet och kvalité.

Vårt koncept Green står för att vi ska vara en del och verka för en grön och förnybar tillväxt där vi arbetar linjärt, grönt och hållbart.

Hur vi jobbar

Den fundamentala grunden för all typ av investering av solenergi är alltid en noggrann projektering ”på plats” av aktuell anläggningsadress oavsett stort, litet, tak eller mark. Detta skapar hållbara underlag för materialkalkyler, arbetskalkyler, ljus- och solsimuleringar samt professionella visualiseringar av montagelayouter, vilket aldrig går att uppnå via telefonsäljare med projekteringar via satelitbilder eller flygfoton.

Besök

Vid besök genomför vi alltid kontrollmätningar, konditionsbesiktning av tak eller mark, fotograferingar med drönare och kamera, mätning avstånd för likströmskablage jämte matningskablage till anslutningspunkt m.m.

Rådgivning

Vid besök kan vi direkt delge våra rekommendationer, svara på frågor och initialt ge en uppskattning av möjligheterna för solenergi. När vi sedan presenterar kalkylunderlag så är vi noga med att gå igenom detta för att undvika missförstånd eller frågetecken.

Kalkyler

Vi använder oss utav aktuella kalkylsystem som kan variera beroende på typ av montage. Med komplettering vår kompetens och erfarenhet skapar vi hållbara kakyler som kommer att säkerställa kommande montage och installation utan dyra överraskningar.

Vind & Snö

Vi sätter stor vikt vid beräkningar av både vindlaster och snölaster som skapas individuellt utifrån anläggningens kringliggande miljö, påverkan, väderstreck, montagesystem, lutningar samt även bärlast på tak och även på mark med eventuella dragprover.

Simuleringar

Vi utför simuleringar av ljus- och sol för att säkerställa vilka ytor och väderstreck som borgar för dom bästa förutsättningarna av produktion. Vi beaktar även eventuella systemförluster beroende på anläggningens placering och dess miljö.

Visualiseringar

Vi siktar alltid på att kunna presentera en så verklighetstrogen visualisering av "hur det kommer att se ut" som möjligt. Detta genom att med drönare och kamera få bra bilder som vi i vårt system skapar montagelayout på verkliga foton.

Projektledning

Som projektledare säkerställer vi att allt och alla följer alla delar som krävs för ett lyckat och driftsatt resultat. Detta från montageplanering, leverans av material, arbetsutförande med montage, kabeldragningar, installation och inkoppling samt drifttestning.

Slutbesiktning

Det är rekommenderat att utföra en slutbesiktning oavsett storlek av ett solsystem och det bör göras före driftsättning för att undvika eventuella fel, driftstörningar eller i värsta fall direkta skador på en anläggning.
Vi skapa ett besiktningsunderlag för eventuella åtgärder.

Driftsättning

När en anläggning har godkänts för driftsättning vilket främst sker från aktuell nätägare i kombination med en godkänd slutbesiktning (rekommenderas) så säkerställer vi driftsättning jämte utbildning och genomgång av solsystemet och hur allt fungerar.

Övervakning

Då vi arbetar och är utbildade inom dom flesta förekommande systemen med växelriktare på den Svenska marknaden, kan vi övervaka via våra installatörskonton med en djupare insyn än vad som erbjuds i dom s.k kundinloggningarna.

Support

Som kund får man en personlig inloggning till vår kundportal där all dokumentation kring aktuellt solsystem finns att tillgå, vilket är värdehandlingar.
Här kan man enkelt begära support, registrera felanmälan eller kontakta oss om frågor och funderingar.

Underhåll

Förutsatt ett ett solsystem är monterat samt installerat på rätt och hållbart sätt så kommer ett sådant system inte kräva frekvent underhåll. Vi erbjuder oss att vid början och slutet av högsäsongen komma ut där vi går igenom och kollar upp att allt ser bra ut och fungerar som det ska.

Nej tack till telefonsäljare!

Tyvärr är det alltför många företag som enbart jobbar med telefonförsäljning där deras projektering sker via dåliga
satelitbilder via Google Maps, Earth eller flygfoton via tex Eniro – detta är INTE en hållbar projektering!

Se nedan exempel…

Telefonprojektering

Detta blir resultatet av en projektering som sker utan besök på plats och enbart via telefon med dåliga satelitbilder vilket även gör det omöjligt att få exakta kontrollmätningar på denna takyta samt vad som går att montera.

Riktig projektering

Samma fastighet men med platsbesök, exakta kontrollmätningar och fotografering med drönare. Där vi sedan kan göra en exakt kalkyl på vad som går att montera med optimalt montageläge jämte nödvändiga säkerhetsmått.

Bästa ytan

Vi utför simuleringar av ljus och solinstrålning för att säkerställa vilka ytor som har bästa förutsättningarna till optimal produktion.

Några ord från kunder

Jag är jättenöjd med Certenas jobb allt är gjort väldigt bra och snyggt så jag kan starkt rekommendera Certena och många jag känner har redan beställt solceller av Certena.
 
Afrim Terdevci Ängelholm
Supernöjda med våra solceller från Certena. God kontakt från början till slut från säljare och montörer. Fått hjälp med allt från papper, ansökningar och driftsättning av vårt solsystem.
 
Ebba Grönkvist Båstad
Vi har varit väldigt nöjda med vårt köp av solpaneler. Montörerna var duktiga och trevliga och gjorde ett bra jobb. Vår anläggning har fungerat bra och producerat när vädret tillåter. I somras hade vi 0 i elräkning vid ett tillfälle.
 
Kjell Andersson Åstorp
Vi är supernöjda med våra solceller. Allt från måttagning till färdigt montage, Hela proceduren fungerade utan några problem. Kan verkligen rekommendera Certena.
 
Marcus Quist Förslöv
Hej! Vill berätta varför det blev Certena som fick leverera våran solcellsanläggning. Första mötet med företaget var Per som kom på besök, han berättade med sitt stora engagemang och kunskap om solceller, fick stort förtroende. Företaget har hållt sin planering, montering och igångsättningtid.Trevliga montörer. Trots att vår växelriktare var restnoterad löste man detta med att montera en tillfällig så att anläggningen skulle kunna tas i drift (bra gjort). Tycker att Certena har ett mycket konkurrenskraftigt pris.
Kan varmt rekommendera Certena som solcellsleverantör.
 
Lars o Monica Klein Ängelholm
Vi valde Certena efter många om och men om vill skulle ha solceller eller ej. Med facit i hand så är det ett fantastiskt beslut, Certena löste det väldigt professionellt ifrån offert till att allt var igång???? Väldigt måna om att vill skulle vara nöjda hela vägen, kan starkt rekommendera Certena.
 
Lars Johansson Skälderviken

En leverantör som verkligen gör allting enklare!

Offert omgående efter förfrågan och på-platsbesök med snabba och raka svar på frågor om projektet jämte flexibilitet gällande specifika önskemål. Dessutom en effektiv installation som genomfördes tidigare än ursprunglig plan.

När sedan fördröjningar av driftsättningen drabbade oss pga nätägarens saktfärdighet så stod Certena på vår sida och pushade på för att få allting klart.

Idag har vi en anläggning i full drift som både är tervlig att se på och producerar som utlovat.

Vi rekommenderar certena som en trygg och bra leverantör.

Johan Bergman i Ängelholm

Exportgatan 3 Ängelholm

Anläggning: 150kW
Antal solpaneler: 285st JINKO 565W
Taktyp: Nyrenoverat papptak
Montage: CW Lundberg montageplattor med Van der Valk montagesystem
Växelriktare: Growatt 5x30kW seriekopplat med överspänningsskydd
Projekttid: 2 månader till godkänd och driftsatt anläggning
Förväntad produktion: 129 500kWh
Uppdragsgivare: Fastighetsbolaget Diastes AB/Diflex i Ängelholm
Övrigt: Parallellt installerades en komplettering på Diflex AB huvudkontor på Importgatan 1 vid utbyggnad av deras fastighet.

Bilder på utförda montage

Nedan har vi samlat ett axplock från montage under 2022